VI. Ikarus találkozó, Mátyásföld
2012. szeptember 8.

 

Szeptember második szombatján, amely idén 8.-ára esett, megrendezésre került a hagyományos Ikarus találkozó a mátyásföldi Sporttelepen.
Idén 6. alkalommal jöttek össze a gyár volt dolgozói, hogy együtt legyenek. Jó időben kiváló hangulatban teltek az órák, s élvezték az együvé tartozás szívet melengető érzését. Az utóbbi időben sok olyan „Ikaruszos” fiatalember is megjelenik ezeken a találkozókon, aki soha nem dolgozott a gyárban, s tán még a családjukból sem senki, de szívükben ők is Ikaruszosoknak vallják magukat. Ők azok a rajongók, akik minden alkalmat megragadnak, hogy a nagy múltú gyár termékeihez közel kerülhessenek.
Ilyen volt most a NABI Compobusza, ill. a Rába, Molitus, Webasto-Hungária együttműködéssel kifejlesztett S91-es midibusz. Persze voltak öreg járművek is, melyek képeinken láthatók. Tisztelt és köszönet azoknak, akik ezeket rendbe hozták és üzemben tartják.

Az meg köztudott hogy ezeken a találkozókon kisebb nagyobb számban mindig akadnak régi és újabb Ikarusok,
olyanok is, amelyek nem jogi, csak szellemi utódai a nagy múltú gyár termékeinek.

 
 
 
   

 

 

 
                                     

 

 

                                     
 
 
 
 
   


~ . ~

~ . ~
 

 
                                     
 
                                     
 

A hivatalos program szerint a találkozót Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere és Adamis Gábor a Webasto-Hungária kft ügyvezetője, az Ikarus volt vezérigazgató helyettese nyitotta meg. Mindketten említést tettek az S91 elmúlt egy évi exportsikereiről, amely bár nem „világrengető”, de kezdőlépésként nem rossz. A programon kívül felszólat Szatmáry Kristóf államtitkár úr, aki köszöntötte a résztvevőket és jelezte, a kormányzat elő kívánja segíteni a hazai buszgyártás felélesztését.

 
 

 

 
   

 

 

A találkozó további programjában sétabuszozás illetve főzőverseny is szerepelt.

 

A rendezvény szlogenje: „Jövőre Veled ugyanitt…” Bár a találkozó a volt dolgozóknak szervezett belső rendezvény, mindig  szívesen fogadták az érdeklődőket.  Tehát elő a naptárt, s be lehet írni:  2013. szeptember 14. Ikarus találkozó Mátyásföldön, az Ikarus Sporttelepen…